יום חמישי, 21 בפברואר 2013

על ליצן קטן ותחרות מרציפן

במשך שלושת השבועות האחרונים שמתי הכל ב"הולד". עשיתי רק מה שהכרחי (בית.ילדים.עבודה שנקבעה מראש) וכל השאר יחכה! כל האנרגיות שלי הופנו להכנת מייצג שייקח חלק בתחרות המרציפן 2013.
נושא התחרות השנה הוא "אנימציה" וזו הפעם הראשונה שאני משתתפת. הרעיונות השתוללו בראש וההתרגשות בעיצומה. כל יום צעד קטן נוסף לעבר סיום פרוייקט. מצאתי את עצמי ח
ותכת... מיישרת... קודחת... מבריגה... מדביקה... מייצבת... משנה... לשה... מפסלת... מתאכזבת... משנה... משפרת.....מרוצה...מופתעת מעצמי... תשושה... מתרגשת... חוששת... בקושי ישנה... והכל כדי לעמוד בלוחות זמנים (אני...הרי אני אלופה בדחיינות! המרציפן עמד פה ללא תזוזה הרבה מאוד זמן. בזמן שמתמודדות אחרות היו על סף הגשת העבודה אני רק התחלתי. לאורך השנים גיליתי שלחץ מוציא ממני טוב. אבל לא במקרה הזה. העבודה דרשה ממני כוחות נפשיים והרבה סבלנות. לצד דברים לא צפויים שעלו על הפרק והרגשתי עומס גדול! ומכאן - לא עוד דחיינות!) ואז מגיע הרגע שהכרזתי סיימתי!!!!! (לא יאומן!)

מאז ומתמיד אהבתי מרציפן. מכל סוג שהוא, מהאיכותי ביותר ועד לחלות המרציפן שנמכרות בסופר ואני יכולה לחסל אותם בשניה ורבע בלי להרגיש בכלל!!!! ואם הוא בשילוב שוקולד אז מה טוב (:

נשאר לי עוד מעט מרציפן וזו הזדמנות מצויינת לשתף אתכם בהכנת ליצן קטן ממרציפן בשילוב ממתק בטעם שוקולד שיכנסו לתוך משלוח מנות אישי ומפנק והכל בקלי קלות. תוכלו להשיג מרציפן במותק בוטיק סוכר כמובן שאת ההדרכה הזו ניתן בקלות לבצע עם בצק סוכר כתחליף למרציפן. 

בחרתי להשתמש בריבועי שוקולד (המוצר נקרא: ממתק אייסקונפקט בטעם שוקולד) הם מחזירים אותי לילדות ויש להם ממש טעם של פעם עבורי (: הם צבעוניים והכי מתאימים לי להכנת גוף הליצן. בעזרת דבק דו-צדדי נחבר זה לזה את ריבועי השוקולד. חשוב לקלף את הדבק בזהירות כדי לא לקרוע את העטיפה העדינה של הריבועים.
 7-9 ריבועים זה על זה יהיו מעולים לצורך העניין....


להכנת ראש הליצן הצטיידו במרציפן בצבע גוף לראש, מעט מרציפן אדום לאף ועוד מרציפן בכל מיני צבעים לשיער, כובע ועיטורים (לקבלת הצבעים הרצויים צבעו את המרציפן בצבעי מאכל ג'לי של מג'יק קולור) וטוש אכיל בצבע שחור לציור העיניים, צנטר/חותכן עגול, קיסם, עטרת נייר לבנה, מכחול וצלוחית עם מעט מים.


קדימה לעבודה:
ראש: ניצור כדור בצבע גוף ועליו נטביע חיוך בעזרת חותכן עגול / צנטר. (ניתן להוסיף גומות חן בעזרת דקירה עם קיסם בצידי הפה)
אף: נכין מכדור מרציפן אדום בגודל אפונה. את חלקי המרציפן מדביקים זה לזה בעזרת מעט מים.


על מנת שהמשך יהיה פשוט וקל, ונשמור על ראש ליצן עגול ויפה, נוח ויציב לעבודה, נכין מעין תמיכה (עריסה) לעיגול הראש: בתוך חותכן עגול נניח עטרת נייר (הכי פשוטה שיש) בתוכה נניח כדור מרציפן נוסף בצבע גוף ועליו נדביק את ראש הליצן (את ההדבקה הזו נשחרר בהמשך....)
ממרציפן תכלת, או כל צבע שתבחרו, נכין שתי טיפות פחוסות לשיער. נדביק את הטיפות בשני צידי הראש (הן לא צריכות להתחבר בקודקוד, להשאיר קום לכובע) ובעזרת קיסם ניצור מראש פרוע ושעיר.
במרכז הראש נדביק קונוס ורוד ונעטר אותו בנקודות בשלל צבעים, אני בחרתי צהוב וכתום. כל ליצן יכול להיראות אחרת....תתפרעו. בפורים הכל הולך (;


את הראש המוכן נשחרר "מהעריסה" שהכנו בשלב הקודם ובעזרת מעט מים נדביק עם גוף השוקולד הססגוני. נצייר עיניים עם טוש אכיל שחור ו.....

זהו! הליצן מוכן. אפשר להתפנק איתו או לפנק אחרים וכמובן שחשבתי על פרט קטן נוסף שיסייע לכם באריזה בקלי קלות. את הליצן הססגוני והמפנק הזה נניח בתוך עטרת נייר מעוצבת. מצאתי אחת שבדיוק מתאימה! עטרת פסים, אדום לבן, במראה קרקס היטולי. לתוכה הוספתי בננות צהובות וורודות (כל תוספת תתקבל בברכה, תאמינו לי!!! ותעניק לליצן מראש שונה). עכשיו באמת זהו!



המשלוח הליצני שלי, מלא טעמים וריחות, כבר יפתיע מישהו שכל כך ישמח לקבל אותו במהלך החגיגות הפורימיות בסופ"ש (:  ואם לא קרמתם תוכניות....ומתחשק לכם להינות מתערוכה חדשה ססגונית מלאת דמויות צבע וחן אתם מזומנים להגיע למוזיאון המרציפן בכפתר תבור, waze יודע את הדרך בדיוק עד לשם (; (ואם תגיעו עד יום א' 24.2.2013 בצהריים, תספיקו להצביע ולהשפיע על העבודה שתבחר ל"חביבת הקהל".

שיהיה חג מתוק שמיייייייייייייייייייייייייייייייח ומבדח
ממני!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה